26 december 2011

Grodornas hemligheter 2


Blinko hittar en ask som ser bra ut för hemlisar. Asken är lila och har ett bra lock. Blinko stoppar ner sina kritor, en halv macka med salami och några bitar grodLEGO. Det skramlar för mycket, så han packar toapapper runt. Han tar en tuschpenna och skriver HEMLIGT på alla sidorna av asken.

Prinsessorna är på gång. De kommer för att hämta sina skolväskor och fnissar så det hörs lång väg. Blinko skyndar sig att gömma sin hemliga ask längst under tröjorna i sin klädlåda. Nu får sessorna och Blinko skynda sig, så att de hinner till skolan i tid.


Pricköga är på väg till jobbet. Både han och Svartöga jobbar som buggfångare, men Svartöga är ledig idag. Han klär på sig och säger hejdå.

Apelsino och LingonTuva städar undan efter frukosten. Det är ingen hemlighet att det blir mycket smulor, när hela grodgänget har ätit.

Svartöga stannar kvar i köket och väntar på att alla andra ska gå därifrån så hon kan börja med sitt hemliga pyssel. Snart är det jul och då ska alla i grodgänget få varsin hemgjord julklapp. Svartöga kikar i lådan där hon har elastisk tråd och massor med pärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar